Kategórie
 
 
 
 
 
Naša ponuka
 
 
 

Svietidlá a ich základné delenie

Svietidlá a ich základné delenie 
Dnešná ponuka svietidiel a nových technológií v nich je naozaj pestrá a široká. Monohím z vás, preto môže robiť problém sa v nich zorientovať a vybrať to správne svietidlo. So svetlom do vášho domova si prinesiete aj krásny dekoratívny kúsok.

 

Interiérové osvetlenie 

V našej kolekcií nájdete širokú škálu závesných svietidiel, ktoré sú vhodné zavesiť priamo do stredu miestnosti čím dosiahnete rovnomerne rozptýlenie po celej miestnosti alebo ho zaveste nad jedálenský stôl.
Ďalšou kategóriou sú podhľadové svietidlá, ktoré sú rôznych tvarov od okruhlých po hranaté. Tie sa umiestňujú do predom vyvŕtanych otvorov do sadrokartónu. Nástenné svietidlá sa umiestňujú na stenu a ich úlohou je nasvietiť konkrétne miesto. Stojanové lampy sú vhodné aj pre vášnivých čitateľov a skvele zapadnú do rohov miestností v obývacej izbe, spálni alebo chodbe. Súčasťou každého domova je aj kancelária či pracovňa a na pracovnom stole nesmie chýbať pracovná lampa. Tú správnu atmosféru v miestnosti zabezpečia stolné lampičky. Pre tých najmenších máme pestrofarebné detské svietidlá na strop, stenu alebo stolík. Prenosné svietidlá si môžete vziať so sebou do ruky na záhradu alebo výlet do prírody či ku vode na ryby. Modernými LED pásikmi môžete zútulniť každú miestnosť. Či sa už rozhodnete ich umiestniť za sedačku alebo do podhľadu za strop či televízor, necháme už na vás. Aby svietidlá dávali svetlo, musia mať svetelný zdroj, žiarovky a svetelné zdroje.

Exteriérové osvetlenie 

Exteriérové osvetlenie je vhodné do vlhkého, mokrého prostredia. Tieto svietidlá musia mať dostatočne vysoké IP krytie. Odporúčame minimálne IP krytie 44 a vyššie. Viac o IP krytí sa dočítate tu.
Vonkajšie nástenné svietidlá decentne osvetlia fasádu domu, garáže či záhradného altánku. Pre ľahšiu orientáciu vo vašej záhrade pod hviezdami si vyberte stĺpikové osvetlenie, ktoré nájdete v rôznych výškach a tvaroch. Vonkajšie stropné svietidlá sú vhodné do stropu nad vstupné dvere domu, bytu alebo garáže, pergole či altánku a záhradný domček. Svietidlá so senzorom majú tú výhodu, že sú vybavené snímačom pohybu alebo snímačom svetla. Akonáhle sa okolité prostredie stmaví alebo niekto prejde popri svietidle, svietidlo sa rozsvieti na niekoľko minút a samé zhasne. Preto nemusíte chodiť ku vypínaču a manuálne zapínať osvetlenie. Novinkou na našom e-shope je MARKSLOJD GARDEN systém. Ak pripravujete veľkolepú záhradnú párty, odporúčame vonkajšie párty lampy. Jednou z prvých vecí, ktoré si návštevníci všimnú pri vstupe na chodník alebo záhradu sú vonkajšie zapustené svietidlá

Pre, čo najlepšie dosiahnutie harmónie u vás doma sa snažte zladiť svietidlá do rovnakého alebo podobného štýlu.

Príjemné nakupovanie vám praje tím svietidlá24

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia