Blog

Kategórie
 
 
 
 
 
Naša ponuka
 
 
 

Svietidlá do chodby a predsiene - svietidla24.sk

V predsieni a na chodbách asi najviac zo všetkých častí príbytku záleží na harmónii prísnej funkčnosti a nevtieravej estetiky osvetlenia. Bez ohľadu na veľkosť a členenie príslušných priestorov je to pri stavbe alebo rekonštrukcii výzva, ktorú neradno brať na ľahkú váhu.

 

Odpudzovače zveri - svietidla24.sk

Túlavej mačke a podobným narušiteľom typu kún, lasíc či hlodavcov môžete rázne a zároveň ohľaduplne dať najavo, že o ich pobudnutia na pozemku nestojíte. K citlivým riešeniam prieniku zvieracích škodcov do záhrady či na terasu patrí odpudzujúce osvetlenie.

 

Svietidlá na diaľkové ovládanie - svietidla24.sk

Mnoho domácich zariadení a spotrebičov dnes už ovládame cez aplikácie v podstate na akúkoľvek vzdialenosť. Nohám môžete uľaviť aj v súvislosti so svietidlami.

 

Bodové svietidla - svietidla24.skV súčasnosti už zďaleka neplatí, že prostredníctvom bodových svietidiel sa riešia len menšie plochy v kuchyni, sanitárnych miestnostiach či šatníku.

 

Nočné svietidla na svietidla24.sk

Bezpečnosti v príbytku a jeho bezprostrednom okolí nikdy nie je dosť. Ani pohodlie veru nezaškodí. Oboje výrazne zvyšujú nočné svietidlá – vnútorné aj vonkajšie.

 

Pracovné svietidlá - svietidla24.sk

Vo voľbe správnych svietidiel do kancelárie je vždy obsiahnutý určitý rozpor. Spočíva v požiadavke podporiť pracovný výkon a zároveň vytvoriť komfortné prostredie. Ako si s tým poradiť?

 

Závesné a stropné svietidlá - svietidla24.sk

Vysoké stropy pôsobia exkluzívne a vzdušne. Zariaďovanie takýchto interiérov však má svoje zákonitosti a obmedzenia. Týka sa to aj výberu svietidiel.

 

Žiarovky v zime - svietidla24.sk

Klišé o zimnom príbytku priamo prehriatom teplom z krbu a ešte aj nepriamo zútulnenom žltkastým svetlom z takéhoto interiérového ohníka nevzniklo bez dôvodu. Čo však v domácnostiach bez kozuba, ktorých je väčšina? Aspoň vizuálne porovnateľne príjemnú atmosféru si môžete navodiť správnym výberom žiaroviek.

 

Detské svietidlá - svietidla24.sk

Nábytok a výzdoba je len základ. Správna atmosféra v detskej izbe je kompletná až vďaka roztomilým svietidlám: od centrálnych cez doplnkové po príležitostné.

 

Luster - svietidla24.sk

O dominante osvetlenia príbytku niet pochýb. Závesný luster nepodlieha konjunkturalistickým tlakom a dôvodne si trúfneme predpokladať, že sa to nikdy ani nestane. Ako si vybrať do svojho bytu či domu ten pravý?

 

Reflektory na svietidla24.sk

Stále platí, že reflektory v súkromnej sfére slúžia predovšetkým ako prenosný svetelný zdroj. Čoraz väčšej obľube sa však tešia aj ako power banka. Vstavané USB porty menia tieto v minulosti jednoúčelové zariadenia na zásobáreň energie pre telefóny, notebooky a ďalšie gadgety.

 

Autožiarovky - svietidla24.sk

Hlavné členenie autožiaroviek je podľa základného typu, pätice, svietivosti, teploty chromatickosti a životnosti. Prvé dve kategórie sú fixne dané značkami vozidiel, zvyšné poskytujú voľnosť pri výbere. Vždy však len po hranice určené legislatívou1.

 

Výmena LED žiarovky - svietidla24.sk

Kým sa nevoláte Matuzalemovci, výmenu LED žiarovky možno ani nezažijete. Prípadná bázeň, ktorá z toho vyplýva, je však iba záležitosťou nezvyku. Inak na ňu niet dôvodu – je to úplne jednoduchý úkon.

 

Recyklácia elektroodpadu - svietidla24.sk

Zásluhou separovania a recyklovania sa dá druhotne využiť až 90 % elektroodpadu. Významne sa tým šetria surovinové zdroje. Uvedomelý prístup v súlade s legislatívou znižuje aj negatívne dopady na životné prostredie.

 

Stmievateľné žiarovky - svietidla24.sk

Technológia LED na báze polovodičových súčiastok transformujúcich elektrický prúd na svetlo vniesla do segmentu žiaroviek prevratné prínosy. Jedným z bonusových benefitov je stmievateľnosť „lediek“ – diód emitujúcich svetlo. Aké výhody to prináša?

 

Zásuvka - svietidla24.sk

Funkčne aj esteticky uspokojivé osvetlenie domácnosti dosiahnete len pri zodpovedajúcej inžinierskej platforme – elektroinštalácii. Už pred stavbou alebo prerábkou teda myslite na vyhovujúci počet a rozmiestnenie vypínačov i zásuviek.

 

Svietidlá so senzorom - svietidla24.sk

Tlmené svetlá s nastaviteľným nočným režimom a pohybovým senzorom sú prívetivou a zároveň bezpečnou navigáciou pri rozospatej pochôdzke na toaletu alebo do kuchyne za dúškom vody. Uplatnenie však, samozrejme, majú aj v exteriéri: vítanie či odprevádzanie návštev je vďaka nim hneď príjemnejšie. Zároveň znižujú riziko úrazu a ešte aj vyplašia prípadného votrelca.

 

Čelovka - svietidla24.sk

Mať tak čelovku pri procese tvorby, jaskynné maľby v Altamire by vyzerali menej insitne, potvrdilo 11 z 10 praľudí. Vaša partnerka však nemusí byť práve speleologička, aby ocenila túto praktickú pomôcku uvoľňujúcu ruky pri činnostiach v tme.

 

Záhradné osvetlenie - svietidla24.sk

Gril rozohriaty, nápoje orosené, hudba pustená a prví hostia sa vynárajú z prítmia. Na dokonalú atmosféru garden párty to chce už iba vhodné osvetlenie. Práve vďaka nemu bude váš večierok pod holým nebom jedinečný aj bezpečný.

 

Žiarovky - svietidla24.sk

Lampa je len nosič, podstata spočíva v zdroji svetla. Zopár technických limitov – napríklad typ závitu alebo maximálny príkon – pri výbere žiarovky neobídete, väčšina parametrov je však vecou vašej voľby. Pomôžeme vám zorientovať sa v terminológii a problematike.

 

Svietidlá do jedálne - svietidla24.sk

Variabilným a komplexným osvetlením dosiahnete v gastronomickej časti domova optimálne podmienky na rôzne činnosti vrátane najpodstatnejšej – samotného stolovania.

 

Svietidlá na bicykel - svietidla24.sk

Vidieť a byť videný – to je na bicykli totálny imperatív, kým nie ste poštár z diverzantskej príhody v Pelíškoch. Reflexné prvky na bajku alebo oblečení cyklistu sú nevyhnutný začiatok, ale nielen potme mimo obytných zón by sa to nimi nemalo končiť.

 

Senzorové svietidlá - svietidla24.sk

Svietidlá spúšťané integrovanými alebo pripojenými nezávislými senzormi pohybu nachádzajú uplatnenie v exteriéri aj interiéri. Využívame ich najmä v priechodných priestoroch, respektíve v zónach krátkodobého výskytu. Na čo treba myslieť pri ich výbere?

 

Led svietidlá - svietidla24.sk

Účinné a bezpečné fungovanie osvetľujúcich LED pásov má svoje pravidlá. Treba ich premietnuť do plánovania, kúpy aj zapájania. Ak pochybujete o svojej technickej zdatnosti, radšej sa obráťte na odborníkov. Nezaškodí však nadobudnúť aspoň orientačný prehľad.

 

Svietidlá do obývačky - svietidla24.sk

Pri koncipovaní osvetlenia obývačky platí zlaté pravidlo interiérových architektov vyjadrené skratkou CTA. Keď ho dodržíte, priestor bude vyvážene zásobený svetlom, prispôsobiteľný rôznym situáciám a príjemný na pobudnutie.

 

Závesné stropné svietidlá - svietidla24.sk

Nová elektroinštalácia je najdôležitejšou, najobávanejšou a najnáročnejšou súčasťou generálnej prerábky. Precízne si pred ňou naplánujte osvetlenie v celom dome. Reparát by totiž bol drahý a improvizácie neuspokojivé.

 

Pracovná lampa - svietidla24.sk

V súvislosti s pracovnými stolnými lampami sa základné predstavy a požiadavky nemenia. Účel stojí nad formou. Neznamená to však, že musíte úplne rezignovať na vizuálnu zložku.

 

Detská lampa - svietidla24.sk

Nočné osvetlenie v detskej izbe má praktický, fyziologický a psychologický význam. Voľba sa odvíja od veku dieťaťa, jeho individuálnej zrelosti, ale aj preferencií samotných rodičov. Samozrejme, najdôležitejšie je, aby takéto osvetlenie prispievalo k lepšiemu spánku caparta i celej rodiny. Ako to dosiahnuť?

 

Vhodné osvetlenie dielne je nastavené a overené priemyselnou praxou

Prenikavý výkon, uľahčenie koncentrácie, mechanická odolnosť, prachotesnosť a bezpečnosť. Požiadavky na osvetlenie dielní, kôlní a viacúčelových garáží sú jednoznačné a nekompromisné. Ako im čo najlepšie vyhovieť a vytvoriť si optimálne prostredie na prácu?

 

Nočné lampy sú ideálny spoločný darček, keď ulahodia obom

Relaxačný pobyt pre páry? Bedmintonová súprava na spoločné športovanie v duchu novoročných záväzkov? A čo tak pod stromček set nočných lámp ako praktický aj nápaditý dar?

 

Rozžiarte svoj domov na Vianoce vkusne, úsporne aj bezpečne

Niet obľúbenejšieho sezónneho osvetlenia, než je to vianočné. Ako si vybrať úsporné, spoľahlivé, praktické, bezpečné a ešte aj vkusné? Pomôžeme vám zostaviť si rámcový plán, podľa ktorého môžete postupovať.

 

Nadčasová dominanta: dizajnový luster diriguje atmosféru v obývačke

Dizajnový luster v obývačke je dominantou osvetlenia celého príbytku. Vyberte si ten svoj podľa vlastného vkusu a štýlu interiéru, ale aj svetelných vlastností a doplnkových funkcií.

 

Imitáciou k zdraviu. Ako nás ovplyvňuje svetlo?

Poznáte to: keď sa prebúdzate do chmúrneho rána, pozitívne nastavenie vám nabieha pomalšie ako na začiatku slnečného dňa. Svetlo významne vplýva na ľudskú psychiku. Prirodzené vonkajšie neovplyvníme, osvetlenie interiérov však môžeme a priam by sme mali.

 

Kým zhasnete: 5 odporúčaní pre správne osvetlenie vašej spálne

V spálni trávime najviac času a najmenej využívame osvetlenie. Neznamená to však, že jeho výberu do tejto najsúkromnejšej časti domova netreba venovať pozornosť. Naopak. Veď kto by netúžil po spočinutí v chlácholivej a vláčnej atmosfére?

 

Závesné kuchynské osvetlenie

Kto doma trávi najviac času v kuchyni a jedálenskej zóne, nech zdvihne ruku. Epicentrum diania si naprieč dennými dobami a situáciami vyžaduje premyslený a variabilný systém osvetlenia. Prinášame vám preto základné zásady a odporúčania. Mimochodom, už môžete pripažiť.

 

Exteriérové osvetlenie.

Čo nemáte, bez toho sa vraj zaobídete. Dotvorte však svoju záhradu alebo terasu komplexným, bezpečným a estetickým vonkajším osvetlením a hneď zistíte, čo vám v tomto prípade naozaj chýbalo.

 

Hitom je led osvetlenie

Už niekoľko rokov je obrovským trendom LED osvetlenie. Stretávame sa s ním vo svietidlách od automobilov až po záhradné svietidlá. V podstate každé jedno svietidlo je možné vybaviť LED svetelným zdrojom.  Ledky si zachovávajú dlhotrvajúcu životnosť pri nízkej spotrebe energie a vysokej svietivosti. 

 

Svietidlá a ich základné delenie 
Dnešná ponuka svietidiel a nových technológií v nich je naozaj pestrá a široká. Monohím z vás, preto môže robiť problém sa v nich zorientovať a vybrať to správne svietidlo. So svetlom do vášho domova si prinesiete aj krásny dekoratívny kúsok.

 

https://www.svietidla24.sk/svetelne-zdroje-ziarovky/svietidlo-trio-leuchten-globe-907-879/

Thomas Alva Edison  

Celosvetovo patril k najproduktívnejším a najznámejším vynálezcom a inovátorom všetkých čias. Pod svojím menom, mal viac ako 1 692 patentov a ďalších tisícov patentov, registrovali jeho firmy.

Medzi jeho najvýznamnejšie vynálezy patril fonograf (predchodca gramofónu) a zdokonalil žiarovku, za ktorú sme mu aj my vo svietidlách24, nesmierne vďačný, pretože každé jedno svietidlo potrebuje svetelný zdroj. Dňa 21.októbra v roku 1879 jeho prvá žiarovka vydržala svietiť 13,5 hodiny. O rok neskôr, priemyselne vyrobené žiarovky dokázali svietiť až 1 200 hodín. Edison stál aj pri zrode, dodnes vydávaného prestížneho časopisu, Science.

 

Ako osvetliť vašu kúpeľňu? Sprievodca cez IP kódy

Stupeň ochrany krytom alebo krytie, alebo skrátene stupeň ochrany, alebo nepresne stupeň krytia je odolnosť elektrospotrebiča voči vniknutiu cudzieho telesa či vniknutiu kvapalín. Vyjadruje sa v tzv. IP kóde (IP je z anglického international protection (rating), často interpretované ako ingress protection (rating)) definovaným medzinárodným štandardom IEC, na Slovensku v "STN EN 60529 (33 0330) Stupne ochrany krytom (krytie - IP kód)". Kód tvoria 2 cifry: prvá udáva ochranu pred nebezpečným dotykom a pred vniknutím cudzích predmetov, druhý stupeň krytia pred vniknutím vody. Maximálny možný stupeň krytia je IP69.

 

Kompletný zoznam pätíc a ich delenie

Každý z nás sa už stretol pri výmene žiarovky s rôznym typom pätice. Každý výrobca svietidiel ich používa niekoľko druhov a typov. Okrem iného, nemenej dôležité sú aj parametre samotnej žiarovky pre dané svietidlo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia